World Breaking Classic

Re-style van het Internationale breakdance event World Breaking Classic

Klant

World Breaking Classic

Vraag

World Bboy Classic, begonnen in 2009, is al snel uitgegroeid tot een van ‘s werelds grootste 2 vs 2 breakdance evenementen. Met voorrondes over de hele wereld zetten ze elk jaar een uitverkocht evenement neer met meer dan duizenden bezoekers en over de 300.000 live streams.

Voor de 2022 editie werd de naam permanent geswitcht van World Bboy Classic naar World Breaking Classic. Met als doel om het event algemener en duidelijker te maken voor een breder publiek. Aan ons de vraag om hiervoor de nieuwe huisstijl te ontwerpen, zoals we ook in 2009 en 2014 hebben gedaan.

Oplossing

We hebben het originele logo een re-style gegeven, het resultaat is een dynamisch logo die in meerdere varianten te gebruiken is. Omdat merchandise een belangrijk aspect is, geeft dit veel mogelijkheden tot variaties tussen de items. Daarnaast hebben we ook de gehele campagne rondom het event ontworpen en dit ook doorvertaald naar de aankleding van het event zelf.

Voor de campagne van 2022 hebben we samen gewerkt met Snipes voor een volledige WBC x Snipes collectie van trainingspakken tot t-shirts.

Website:

worldbreakingclassic.com