World Bboy Classic 2019

Campagne voor een internationaal breakdance event

Klant

World BBoy Classic

Vraag

World Bboy Classic, begonnen in 2009, is al snel uitgegroeid tot een van ‘s werelds grootste 2 vs 2 breakdance evenementen. Met voorrondes over de hele wereld zetten ze elk jaar een uitverkocht evenement neer met meer dan 1000 bezoekers en over de 200.000 live streams.

Voor de editie van 2019 werden er wereldwijd kwalificatie rondes gehouden, maar er werden ook op uitnodiging de beste 8 breakdancers van de wereld naar de finale gehaald. Eenmaal tijdens de finale namen zij het tegen elkaar op in een 2 vs 2 battle systeem. World BBoy Classic vroeg ons om ook voor deze editie de campagne te bedenken en ontwerpen.

Oplossing

De hele campagne is gebaseerd op overleven, survival en strijd. De slogan voor deze editie is “Survival of the illest, only the strong survive”, afgeleid van de songtekst van hiphop groep “Mobb Deep”. We hebben logos gemaakt voor zowel de kwalificatie (Challengers) en Great 8 duo’s. Deze twee partijen gaan de strijd met elkaar aan in de finale. De logo’s gecombineerd met de slogan komen terug in een mix met graffiti in alle media uitingen. Van banners, awards, instagram stories tot Puma merchandise.

Product

identiteit, posters, flyers, online promo materiaal, merchandise en stage design

De editie van 2017 is hier te bekijken

world bboy classic logo