VPRO De Beloften

Visuele identiteit voor het De Beloften project van de VPRO

Klant

VPRO

Vraag

De VPRO volgt de komende jaren een groep van tien jonge topsporters van dichtbij. Stuk voor stuk talenten van de buitencategorie die dromen van de Olympische Spelen in Tokyo, maar voor hen ligt een weg vol valkuilen en hobbels. Hun levens zijn de komende drie jaar te volgen via de verschillende online kanalen (social media, vpro.nl en YouTube) van de VPRO. Aan de vooravond van de Spelen wordt in 2020 een documentaireserie over de beloften uitgezonden op NPO 3.

De VPRO vroeg ons hiervoor de visuele identiteit te ontwerpen, geschikt om gebruikt te worden op de verschillende online kanalen én op tv.

Oplossing

We hebben het logo ontworpen als een visualisatie van de route van een jonge atleet, op weg naar de top maar ook kans op valkuilen die zijn of haar pad kruisen. We hebben er ook een verwijzing naar de olympische spelen in Tokyo 2020 in gedaan, de vorm van het beeldmerk is gebaseerd op de architectuur van de Japanse daken.

De blauw en roze kleur van het logo zijn de basis van het kleurenpalet voor De Beloften. We hebben voor elke atleet een persoonlijke kleurstelling ontworpen, samengesteld uit de basiskleur plus een steunkleur. Daarnaast hebben alle atleten een eigen illustratie met daarin elementen van hun sport of persoonlijkheid.

Product

Logo, Branding, Illustratie, Social media content