OASE

Concept & identity design voor restaurant Oase in Breda

Concept:

Geen tijd te verliezen – de nachten zijn kort, en de dagen oneindig. In een hoog tempo raast er haastige spoed, een druk om te presteren- en een rijk sociaal leven. Work hard, play hard. Stel je voor, een stadsoase in jouw drukke bestaan. De plek van nergens zo niks en alles in één. Oase als bakermat waar je kunt ontsnappen aan de dagelijkse rush. Verlies de tijd – je bent er al. Een totaalconcept waarin je word meegenomen in de beleving van het moment. Waan jezelf in een Oase van levendige rust, proef de ambiance en ervaar de bron. 

Als een oase in de woestijn, is de bar het middelpunt van leven waar alles en iedereen samenkomt. Een bron van leven, groeien, bloeien, ontmoeten en ontdekken. Iedereen is welkom aan de bar, op elk moment van de dag.

Zeven dagen per week kun je terecht voor lunch, borrels, diner of een drankje. Maak je keuze uit een uitgebreide lunch-, diner- en bronkaart vol heerlijke gerechten met wereldse invloeden. Op de bronkaart staan gerechten die je de gehele dag door kunt bestellen, precies wanneer jij daar zin in hebt.

Product:

Als broer en zus hadden Rupika en David Kop al jarenlang het idee om een restaurant te beginnen met de naam Oase. Met een mooi pand aan de Nieuwe Ginnekenstraat in Breda op het oog en veel ambitie benaderde ze ons om hier een concept voor te creëren.

Vertrokken vanuit de naam Oase, ontwikkelde wij een visie en kernwaarden voor dit nieuwe horeca concept. Vanuit deze visie hebben we een conceptboek en ondernemingsplan ontwikkeld met daarin beschreven en gevisualiseerd hoe Oase eruit komt te zien, wat de tone of voice is en hoe dit vertaald naar het interieur en de visuele identiteit.

Het uitgangspunt van de vormgeving en sfeer in de zaak is het contrast tussen de woestijn en de oase. Dit contrast hebben we in het ontwerp van de visuele identiteit en interieur toegepast door het gebruik van tegenstellingen in kleur, materiaal en textuur. Natuurlijke warme tinten, ruwe materialen gecombineerd met gepolijste elementen en diepblauw en groene tinten. Het bier word getapt vanuit een ondergrondse bron, net als het water wat vers getapt en gefilterd word rechtstreeks uit de (water)bron van Breda. Een extra element dat we in het ontwerp hebben verwerkt is het gebruik van spiegels en reflectie, als verwijzing naar het fata morgana effect. Zo kun je via spiegels door de dakramen de groene Oase op het dak zien groeien.

 

Items: conceptboek, ondernemingsplan, brandguide, huisstijl, social media templates, interieur concept.

 

Credits:

Fotografie interieur door Jesse Senf.

Website:

www.oasebreda.nl

Oase Design Logo Identity Huisstijl Detlet