Losjes

Re-style van de identiteit voor festival Losjes

Klant

Losjes

Vraag

Losjes is een techno festival wat meerdere keren per jaar plaats vind in Den Bosch. Voor de Hemelvaart editie in 2022 wilden ze een nieuw concept neerzetten met de richting waar ze de komende jaren op wilden gaan. Het moest menselijker, echter en puurder aanvoelen. Geen early bird tickets meer of gelikte party foto’s. Het festival moest mensen op een vrijere manier aanspreken, niet teveel gekaderd en perfect.

Oplossing

Voor Losjes hebben we een gehele nieuwe identiteit met grafisch systeem ontworpen. Het systeem bestaat uit vrije losse handgetekende vormen, een strak / technisch font en rauwe structuren uit de natuur. Al deze elementen vormen de identiteit die vrij en (zoals de naam van het festival zegt) losjes geplaatst kunnen worden. Hierdoor was het voor ons mogelijk om alle content voor het festival vorm te geven zoals banner, dj tags, plattegronden en merchandise.

In de vormen en kleurgebruik kan genoeg gevarieerd worden zodat er duidelijk onderscheid gemaakt kan worden tussen de verschillende festivals of club avonden.

Website:

wijzijnlosjes.nl