Compost Cultuurfonds

Branding voor het Compost Cultuurfonds

Vraag

“Wij geloven dat er in de kaalte van de wereld vruchtbaarheid moet ontstaan. Wij pakken de kans om kansenongelijkheid te verslaan. Door nieuwe talenten in de culturele sector een financieel duwtje in de rug te geven en hen te ondersteunen met mentorschap, begeleiding, geborgenheid en een platform, dragen we bij aan het rechttrekken van ongelijkheid.”

Met deze gedachte is het Compost Cultuurfonds ontstaan, een fonds ter ondersteuning van nieuwe creatieve talenten. Zo kwamen ze bij ons terecht met de vraag hier vorm aan te geven door middel van een huisstijl en branding in de vorm van social media posts, campagne materiaal, projectplannen, presentaties maar ook merchandise. Dit was een belangrijk aspect, met de gedachte dat ‘compost’ wellicht nu nog een negatieve lading heeft maar “Let’s turn that frown upside down”

Oplossing:

De visuele identiteit is gebaseerd op de natuur, met compost als voeding voor een vruchtbare bodem waar planten en bloemen kunnen groeien en bloeien.
Zo hebben we het kleurpalet gebaseerd op drie fases in het groeiproces binnen de natuur, de aardetinten als fundament waar er ruimte is om te groeien. De talenten zijn de kleurrijke bloemen, die we als illustraties in al hun diversiteit kunnen inzetten en combineren.
Naast het logo hebben we ook een eigen beeldmerk en mascotte bedacht; de geldworm. Een stapel munten met een knipoog naar de wormen in de bodem die ook een belangrijke functie hebben in ons ecosysteem.

Website:

www.compostfonds.nl